Jurgen Klopp lugn: ”Säsongen är långt ifrån över”

Livpool i stormform – men Klopp håller sig kall

Liverpool FC har fått guldvittring. Men tränaren Jurgen Klopp manar fansen till tålamod trots de framgångsrika resultaten i ligaspelet.

Inte sedan Liverpools magiska säsong 2014 med Brendan Rodgers vid rodret har klubben varit i närheten av att vinna ligan. Men i år kan Jurgen Klopp komma att ge Merseyside-klubben sin första Premier League-titel någonsin. För efter starka 6-1 hemma mot Watford igår har laget nu tre raka segrar i Premier League.

Laget har dessutom gjort tio mål på dessa tre matcher och senaste gången man förlorade var borta mot nykomlingen Burnley i den andra omgången.

En match i taget

Men trots framgångarna vill inte Jurgen Klopp börja drömma redan nu, utan håller sig lugn.

– Om någon tror att vi med en poängs ledning efter elva omgångar skulle vara favoriter kan jag inte hjälpa den personen, det är långt kvar, säger den tyske tränaren till Telegraph.

– Vi måste hålla hos lugna. Tro mig, jag är glad över att ligga etta, det är den bästa tänkbara positionen. Men om vi börjar njuta av goda resultat nu lär vi tappa senare under säsongen. Vi måste slita hårt och länge, till den sista omgången, om vi ska vinna ligan.

Manchester United-legenden, Dwight Yorke, ser dock Liverpool som en guldkandidat redan nu.

– De har imponerat i år. Liverpool har verkligen potential till att vinna ligan, sa Yorke tidigare den här säsongen enligt The Sun.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply