Pontus Jansson jagas av Premier League-klubbar

Pontus Jansson jagas av Premier League-klubbar

Vill själv förlänga med Leeds

Pontus Jansson är för närvarande på lån i Leeds United från hans italienska klubb Torino, som sägs vara villiga att sälja av den svenske mittbacken men Premier Leagueklubben Watford sägs vara mycket intresserade av att värva svensken.

Pontus Jansson har gjort en mycket intressant resa. Den 25-årige svensken började karriären i Malmö FF och jobbade sig sakta men säkert in i startelvan och blev tillslut en riktig klippa i truppen. Han var med Malmö under deras pokalvinster och europaspel. Men 2014 beslutade han sig för att prova på något nytt och flyttade till italienska Torino, som värvade mittbacken på en gratis transfer. Men två år senare har det inte blivit många spelade matcher för Jansson och han blev inför årets säsong utlånad till engelska Championshiplaget Leeds United, där han redan har lyckats att skaffa sig en riktig kult status bland klubbens supportrar för sina insatser på planen. Jansson gjorde i helgen sitt första mål för klubben då han reducerade Norwich ledning till 1-1.

Nu har flera större klubbar fått upp ögonen för den svenske mittbacken skriver Yorkshire Evening Post, däribland Premier League-klubben Watford som ligger på en åttonde plats i den engelska högstadivisionen. Detta är dock ingenting som Jansson bryr sig om, han är mer bekymrad över huruvida han får förlänga med Leeds eller inte.

– Seriöst, det är det enda jag vill just nu. Jag vill vara här och göra en permanent deal med Leeds. Jag väntar fortfarande på det så det är upp till presidenten (Leeds ägare Massimo Cellino) att göra det nu. Jag är riktigt lycklig och jag är här för att ta Leeds till Premier League eller play-offs. Om andra klubbar kommer för att se mig så är jag självklart glad för det men mitt fokus är på Leeds, sade Jansson själv om saken.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply