Everton breddar utan spets

David Moyes flytt till storebror Manchester United har givit plats åt Roberto Martinez på tränarbänken och några av hans favoritspelare från Wigan-tiden. Det har från många håll diskuterats om detta är ett steg framåt för Everton. Spelare som Koné, Alcaraz och Joél var trots allt en del i det Wigan som fick lämna Premier League i fjol. Håller de för spel på den övre halvan av tabellen?

Jag är tråkigt nog skeptisk till detta. Alcaraz lär gå in som tredje- eller fjärdeval som mittback, samtidigt som jag har mycket svårt att se Joél Robles peta stabile Tim Howard mellan stolparna. Robles är visserligen en stor talang, men att peta en kille som gjort över 100 matcher för sin klubb gör man inte i första taget.

Arouna Koné är i mina ögon den enda av dessa spelare som kan ta en startplats i Everton. Ivorianen gjorde det bra i Wigan och i brist på konkurrens från en formsvag Jelavic lär Martinez-favoriten får börja på topp i premiären mot Norwich.

Jag ser inte de före detta Wigan-spelarna som ledande spelare, utan snarare breddspelare. Everton har inte speciellt mycket kapital att handla för och har säkerligen gjort vad de kunnat. Det leder dock inte till någon fortsatt kamp med topplagen, utan istället till en något sämre placering. Everton kommer i brist på spetsvärvningar att få kämpa för en plats på den övre halvan av tabellen.

*****

Ljuset i mörkret får jag väl ändå säga är Barcelona-lånet Gerard Deulofeu, vars namn i ”Everton-ögon” är extremt svårtstavat. Deulofeu anses vara en stor talang och får här chansen att visa upp sina kvalitéer. Spanjoren kan vara Evertons stora joker i år, och mycket hänger på honom om Everton ska göra om fjolårets bedrift.

*****

Twitter@ Zeebpearson

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365