David Silva: ”Min ambition är att spela för…”

29-åringen har en klar ambition gällande var han vill avsluta sin karriär

David Silva har de senaste åren lite då och då har ryktats vara intressant för storklubbar som Real Madrid. När spanjoren, i en intervju med Daily Telegraph, avslöjar var han vill avsluta karriären så är det dock inget topplag som är aktuellt.
– Det är min ultimata ambition att spela för Las Palmas, förklarar David Silva.

David Silva fostrades och slog igenom i La Liga för Valencia. Efter utlåningar Eibar respektive Celta Vigo i sina unga år så blev det totalt 163 tävlingsmatcher för Valencia innan flyttlasset 2010 gick till Manchester City. Under sina fem år i England har det blivit hela 225 matcher för Manchester-klubben, och David Silva har med jämna mellanrum ryktats vara intressant för diverse klubbar, dock utan att någon gång vara riktigt nära en flytt från Premier League.

I dagsläget sitter David Silva på ett kontrakt med Manchester City som gäller fram till och med säsongen 2018-2019. I en intervju med Daily Telegraph förklarar den numera 29-årige spanjoren att efter sina fyra år i City har han en klar ambition. Oavsett om det blir 2019 eller senare så vill han avsluta sin karriär i den nyblivna La Liga-klubben Las Palmas.

”Det är mitt hem”

– Det är min ultimata ambition att spela för Las Palmas. Folk säger att jag borde gå till Madrid eller Barcelona, men mitt lag är Las Palmas, förklarar David Silva och fortsätter.

– Det är mitt hem och något som jag haft sedan jag var liten och jag skulle vilja spela där och avsluta min karriär där. Det var laget jag höll på när jag var liten och det är väldigt speciellt för alla på ön att de är tillbaka i La Liga, säger 29-åringen innan han avslutar.

– Jag har fortfarande fyra år kvar i City och sedan får vi se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply