Uppgifter: Diego Costa lämnar Chelsea – blir bäst betald i världen?

bet365

Spansk media: Galna lönen – 300 miljoner per år

Lionel Messi tjänar 338 miljoner kronor per år. Nu kan Diego Costa vara nära att slå argentinarens lön, i alla fall om han väljer att gå till Chinese Super League, som enligt spansk media skulle göra honom bland de bäst betalda i världen.

Ryktet har floret i media förut, och nu fortsätter det. Chelseas superstjärna, Diego Costa, kommer att lämna klubben till sommaren, det är de flesta överens om. Frågan är egentligen bara var? Vissa har spekulerat om en återkomst till Vicente Claderón och Atlético Madrid, men det är dock inte en given övergång.

Madrid-laget har ju nu ett transferförbud som först slutar efter den här sommaren. Dock har klubben överklagat, vilket gör att de kanske får värva i sommar. Då kan Costa komma att återvända till klubben där hans karriär en gång startade.

Kan välja Kina

Däremot finns det enligt spansk media en möjlighet att den brasilianskfödde anfallaren väljer pengarna före de europeiska toppklubbarna. För om den spanske landslagsmannen går till Chinese Super League kommer han, enligt den spanska radiostationen Cadenaser, att tjäna 300 miljoner kronor per år, vilket skulle göra honom till en av världens bäst betalda fotbollsspelare.

I dagsläget tjänar Lionel Messi bäst i världen med sina 338 miljoner kronor per säsong. Se vår lista med de bäst betalda spelarna i världen 2016/2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply