Uppgifter: Chelsea jagar Moussa Dembele

Uppgifter: Chelsea jagar Moussa Dembele

Eftertraktade Celtic-anfallaren är dyr

Celtics blott 20-årige toppanfallare Moussa Dembele är eftertraktad på marknaden, men nu uppges Chelsea vara på jakt efter en anfallare, med Dembele i sikte, men kan komma att betala över 40 miljoner pund för fransmannen.

Under hela hösten har Celtic-anfallaren Moussa Dembele varit ett eftertraktat transferbyte. Den blott 20-årige anfallaren har visat upp enorm talang och har gått från klarhet till klarhet, vilket såklart har fått storklubbarna runt om ute i Europa att reagera. Celtic har dock varit mycket noga med att de vill behålla anfallaren, och även Dembele själv har understrukit att han vill stanna i den skotska klubben.

Den engelska Londonklubben Chelsea har dock inte för vana att ta ett nej, och med oligarken Roman Abramovitch i ryggen har de även pengarna för att inte kunna acceptera ett nekande. Under nye tränaren Antonio Conte har det gått som tåget och de ligger fortfarande först i Premier League-tabellen, och som det ser ut kan de fortsätta så. Annat var det förra året då de sparkade José Mourinho och var tvungen att ha en interimtränare, och landade på en tiondeplats efter att ha varit nere och nosat på nedflyttningsplatserna. Men efter ett tränarbyte och en uppfräschning i laget har Conte lyckats få dem på rätt kurs igen.

Dock skulle de behöva en andra anfallare, speciellt då det ser osäkert ut huruvida Diego Costa kommer att stanna, och hur länge, och enligt SkySports är det här Dembele kommer in i bilden, som har varit trovärdig så här långt, och levererat. Celtic uppges dock kräva över 40 miljoner pund för anfallaren, som hittills har gjort 20 mål på 38 matcher så här långt in på säsongen. Chelsea, som möter Liverpool på tisdagskvällen, har inte många alternativ på anfallet utöver deras formstarke spanjor, och kan därför vilja göra en affär med skottarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply