Premier League-spelare testad positiv för kokain

Jake Livermore har enligt rapporter stängts av från sin klubb efter att ha testats positiv för kokain.

Anledningen sägs vara att spelaren testats positiv för kokain i samband med ett slumpmässigt dopningsprov och spelaren riskerar nu minst sex månaders avstängning.

Det är The Telegraph som rapporterar att Jake Livermore testats positiv för kokain i samband med ett slumpmässigt dopingprov. Dopingprovet som ska ha skett i april i samband med matchen mot Crystal Palace rapporteras ha visat spår av kokainHull-mittfältarens blod. Livermore som startade sin karriär hos Tottenham anslöt sig förra sommaren till Hull i en affär som beräknas ha kostat åtta miljoner pund. Livermore som endast hann göra ett mål och en assist på sina 35 matcher denna säsong har tillsammans med sitt Hull haft det tufft i Premier League och för nuvarande befinner sig laget två poäng under nedflyttningsstrecket.

Läs artikeln: LISTA: Samtliga trupper till Copa América

Nyheten om Livermores avstängning kunde inte kommit mer olägligt då Hull idag beger sig till White Hart Lane för att möta Tottenham för att sedan ta emot Manchester United hemma nästa vecka. Hull har under fredagskvällen gått ut och sagt att ”Efter FA:s avstängning så har klubben stängt av Jake Livermore i väntan på ytterligare utredning av FA och våra egna utredare.” Den 25-åriga mittfältaren som har en landskamp för England på meritlistan rapporteras riskera mellan sex till 24 månaders avstängning.

1604 drogtester utfördes förra säsongen

Englands fotbollsförbund FA utför slumpmässiga drogtester både efter och utanför matcher, vilket innebär att tester även kan förekomma på träningar och hemma hos spelare. Spelare väljs slumpmässigt ut för att utföra testerna och Livermore är inte den första spelaren att bli avstängd av FA efter att ha testats positiv för kokain. Den förre detta Chelsea-spelaren Adrian Mutu är den kändaste spelaren som tidigare har blivit avstängd av FA för användning av drogen. Mutus straff blev sju månaders avstängning samt en böter till sin klubb på 14 miljoner pund. Mutu är dock inte den enda Chelsea-spelaren som stängts av i samband med kokain. Australiensaren Mark Bosnich stängdes 2002 av i nio månader efter att ha testats positiv, vilket då var den längsta avstängningen någonsin utdelad av FA.

Andra spelare har också stängts av för drog-relaterade incidenter. 2011 stängdes Kolo Toure av i sex månader efter att ha testats positiv, då ivorianen tagit sin frus tabletter. Förre detta Manchester United-försvaren och England-kaptenen Rio Ferdinand stängdes 2004 av i åtta månader efter att ha missat ett dopingtest. Försvaren klarade ett annat dopingtest som utfördes dagen efter men blev ändå avstängd efter att ”misslyckat eller vägrat” att utföra testet i tid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365