Officiellt: Bayern Munchen värvar Niklas Sule och Sebastian Rudy

Storklubben värvar två landslagsmän

Bayern Munchen har valt att skriva på med två nya spelare. Niklas Sule och Sebastian Rudy ansluter sig från den tyska Bundesliga-klubben Hoffeinheim, men kommer fortsätta spela i sina nuvarande klubbar.

Bayern Munchen har gått starkt i årets upplaga av Bundesliga i Tyskland. Efter 16 omgångar placerar sig de regerande mästarna återigen etta med 29 poäng. Dock går Emil Forsbergs RedBull Leipzig bra och placerar sig bara tre poäng efter giganten från Munchen, vilket såklart är extra imponerande med tanke på Leizpig är nykomlingar.

Niklas Sule, mittback, och mittfältaren Sebastian Rudy – båda med meriter från det tyska landslaget – kommer dock att förstärka Bayern från och med till sommaren. Munchen-laget bekräftar under dagen på sitt officiella twitter-konto att de båda spelarna är officiellt klara, men att de kommer fortsätta spela för Hoffenheim säsongen ut.

Kan tappa Muller

Hoffenheim ligger just nu femma i ligan, en poäng efter fyran Frankfurt som har den sista Champions League-platsen. För Bayerns del gäller det att försöka behålla sin målspruta Thomas Muller. Stjärnan har dock haft det tröga i år och uppgetts vara besviken på den nye tränaren Carlos Ancelotti och hans sätt att leda laget.

Under dagen kom uppgifter om att Chelsea förbereder ett monsterbud för att försöka köpa loss anfallaren från den tyska storklubben. Dock har varken Bayern Munchen, Chelsea eller Muller själv kommenterat uppgifterna.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply