Manchester Uniteds rekordbud för Thomas Müller

Müller kan lämna Bayern München

Ingen vill släppa ifrån sig en världsstjärna. Fast när Manchester United är beredda att lägga en rekordsumma kan vilken klubb som helst tänka om.

Engelska klubben Manchester United är på jakt efter en ny anfallare. Under hela sommaren har transferryktena surrat om vilken anfallare de ska ta in. Länge framstod det som att Pedro från Barcelona skulle bli Uniteds stora anfallsvärvning, men den affären kan vara i fara.

I korta drag såg Pedro ut att vara detaljer ifrån en flytt till United innan kovändningen kom om att spanjorens nästa klubbadress kan bli Chelsea. Detta innebär att man fått ställa om siktet på en ny anfallare, enligt trovärdiga Bild ska den spelaren vara Thomas Müller.

Högsta budet United lagt någonsin

Om United skulle lyckas ro hem affären innebär det en enorm förstärkning till laget. Men smakar det så kostar det, United ska ha buda hissnande 780 miljoner kronor för tysken. Trots det enorma budet ska Bayern München vara tveksamma till att släppa iväg sin nyckelspelare.

Thomas Müller är nämligen inte vilken tysk anfallare som helst, han är världsmästare och har gjort nio VM-mål hittills. Han har dessutom vunnit titlar som Champions League samt Bundesliga, trots den gedigna meritlistan är han fortfarande bara 25 år gammal. Med andra ord är han en spelare i världsklass och har sina bästa år framför sig.

 

Speciell relation med Van Gaal

Müller tog sig upp ifrån Bayern Münchens ungdomsakademi till klubbens förstalag redan som 18-åring. Det var ett stort steg för den unge tysken men därefter gick det tyngre. Den dåvarande tränaren Jürgen Klinsmann gav den unge anfallaren sparsamt med speltid. När debutsäsongen lidit mot sitt slut hade anfallaren inte mycket att jubla över. Thomas Müller hade inte slagit sig in i förstalaget och nu surrade rykten om att tysken skulle lämna Bayern München i jakt på speltid.

Det blev ingen ny klubb för tysken, istället blev holländaren Louis Van Gaal nytillsatt på tränarposten. Under hans tränarsejour fick Müller speltid i laget och i den vevan slog tysken igenom på allvar. Fortfarande är anfallaren öppen med att han har Van Gaal att tacka för att karriären blivit så bra.

Idag tränas Manchester United av Louis Van Gaal, en tränare Thomas Müller gärna återförenas med. Ännu återstår det att klubbarna kommer överens om ett pris för tysken innan anfallaren kan på allvar fundera på en flytt till England.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply