Man City missade chansen att knappa in Chelsea

David Silva gav hemmalaget ledningen redan i den 23:e minuten, efter att ha blivit framspelad av sin landsman Jesus Navas. Bara tio minuter efter Silvas mål dundrade Fernandinho in 2-0-målet, efter att formstarke Samir Nasri finurligt assisterat brassen. Manchester City var på väg mot en storseger samtidigt som Chelsea hade tappat poäng mot Southampton.

Den andra halvleken blev en madröm för hemmalaget. Burnleys George Boyd gjorde 2-1-målet redan i den 47:e minuten. Manchester City hittade aldrig tillbaka till sitt spel efter reduceringen och Burnley tilläts äta sig in i matchen. I den 81:e minuten var hemmalagets madröm ett faktum. Ashley Barnes dundrade in en retur och slutreslutatet 2-2.

Manchester City misslyckades trots en 2-0-ledning i paus att vinna och chansen att knappa in på Chelsea.