Harry Kane vill slå Alan Shearers rekord

Harry Kane vill slå Alan Shearers rekord

Drömmer om att bli Premier Leagues bästa målskytt någonsin

Enligt The Guardian drömmer Harry Kane om att slå Alan Shearers rekord och bli Premier Leagues bästa målskytt någonsin.

Under söndagen gjorde Tottenhams anfallare Harry Kane två nya mål mot Bournemouth, en match som slutade 3-0 till den engelska ligatvåan. I och med det står Kane på totalt 45 mål i sin Premier League-karriär, varav 21 har kommit den här säsongen och gör att han leder skytteligan. Nu siktar anfallaren in sig på att slå ett av ligans rekord.

Enligt The Guardian vill Harry Kane slå Alan Shearers rekord på 260 mål i Premier League och därmed bli den bästa målskytten som England någonsin har fått skåda. Kane hävdar att Shearer har varit en stor inspiration för honom.

– Det handlar om väldigt många mål och jag är långt ifrån för tillfället, men Shearer var en av mina idoler när jag växte upp och att få se hur många mål han gjorde var fantastiskt. Jag vill inte blicka för långt in i framtiden, för man vet aldrig vad som kan hända, säger Kane till The Guardian.

– Är rekordet något som är bra att sikta mot? Definitivt! Det är de sakerna man drömmer om. När man är en ung spelare ser man spelare som gör mål varje vecka. Att få göra det själv är en dröm som blivit sann.

Kanes mål mot Bournemouth gör att han ligger två mål före Jamie Vardy och tre mål före Romelu Lukaku i jakten på Premier Leagues guldsko, som tilldelas den spelaren som gjort flest mål i ligan.

Tack vare framgångarna i Tottenham har Kane ryktas vara intressant för flera av Europas stora klubbar. Bland annat har det hävdats att Harry Kane är fortsatt intressant för Manchester United och att Harry Kane är aktuell för Chelsea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply