Gareth Barry: ”Diego bet mig inte”

Gareth Barry: ”Diego bet mig inte”

Efter kontroversiellt uppträdande

På lördagskvällen i FA cupmatchen mellan Chelsea och Everton rök Diego Costa och Gareth Barry ihop och det såg ut som att Costa bet Evertonmittfältaren, något som orsakade en enorm medial explosion. Barry skriver nu på sociala medier att så inte var fallet.

Det var i gårdagens FA cupmatch mellan Everton och Chelsea, en kvartsfinal där avancemang stod på spel, som Chelseas anfallare Diego Costa rök ihop med Evertons mittfältare Gareth Barry. Det var efter att Barry hade gått hårt på anfallaren i slutminuterna som Costa fick nog och slängde huvudet i engelsmannens ansikte. Därefter öppnade han munnen som för att bita – men verkade ha dragit sig tillbaka i sista minuten och det slutade med en omfamning av Barry. Det var väldigt oklart från TV-bilderna att döma huruvida Costa faktiskt hade bitit Evertonmittfältaren eller inte och det kommer följas upp av FA:s uppförandedepartement senare i veckan. Costa fick i vilket fall ett rött kort i den 84:e matchminuten för sitt uppförande.

– Diego pratade med klubben efter matchen och uttryckte ånger för sin reaktion till följd av tacklingen från Gareth Barry som ledde till hans röda kort, men Diego var också väldigt noga med att han inte bet honom under några omständigheter, sade en talesman för Chelsea enligt Daily Mail.

– Gareth Barry sade till mig att det var någonting att oroa sig för. Han sade att han bara var besviken att han plockade upp det andra gula kortet. Diego Costa har en kämparglöd. Jag tror inte att det var så mycket mer. Jag tycker att de röda korten för både Diego Costa och Gareth Barry var rätt bedömt, sade Evertons tränare Roberto Martinez efter matchen.

Gareth Barry har dessutom gjort ett uttalande på sociala medier, på en app kallad Fanzai, där han skrev:

– Ser att många snackar om incidenten som involverade mig och Diego Costa i matchen igår. Förresten Diego bet mig inte, skriver Evertonspelaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply