Familjen bekräftar – Falcao klar för Chelsea

Den colombianske superstjärnan ser ut att få fortsätta spela i Premier League. Enligt hans familj ska anfallaren vara klar för de regerande mästarna.

Radamel Falcao hade inget lyckat år i Manchester United under den gångna säsongen där han var på lån från AS Monaco. Engelsmännen hade en klausul som de kunde utnyttja för att köpa loss colombianen, men man aktiverade aldrig den.

Under de senaste månaderna har Falcao dock placerats i en annan engelsk storklubb, nämligen regerande mästaren Chelsea. Övergången har uppgetts vara klar, men ingenting är offentliggjort av klubbarna.

Enligt The Guardian har dock spelarens pappa och farbror båda bekräftat att en flytt till London-klubben är klar och att det bara är små formaliteter som kvarstår.

Ytterligare ett lån

Det sägs i media att det som klubbarna kommit överens om är ett nytt låneavtal för Falcaos del. Lånet sträcker sig över nästa säsong, och sedan ska Chelsea, precis som Manchester United hade, ha en klausul som gör att man kan köpa loss honom efter lånet avslutas om  man är nöjda med anfallarens insatser.

Spelarens agent Jorge Mendes ska ha fått sin klient att gå med på en lägre lön än den han hade i Manchester United och har Monaco. Hos United tjänade han omkring tre miljoner kronor i veckan, medan i Chelsea kommer han ”bara” tjäna runt två miljoner kronor i veckan.

Sedan ska Chelsea också betala fyra miljoner pund i låneavgift till Monaco.

Det återstår att se om Falcao kan hitta tillbaka till sin fina målform i den blåa tröjan under nästa säsong, om nu en flytt blir av. I Manchester United kritiserades han hårt för sina inte allt för kvalitativa insatser under säsongen, och i Copa America, där han representerar sitt Colombia har han fått utstå mycket hårda ord efter ytterligare ett antal bleka insatser.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply