Chelsea segrare i Boxing day-derby

Chelsea inledde som väntat starkast och tryckte ner West Ham United långt ner i banan. Det dröjde dock dryga halvtimmEn innan dem blå lyckades öppna upp det stabila West Ham-försvaret.

Och det var ingen mindre än Chelsea-kaptenen tillika West Ham-bekantingen John Terry som öppnade målskyttet med sitt andra mål på lika många matcher. Sist detta hände var för hela åtta och ett halvt år sedan.

Den förre England-kaptenen styrde in en nick från Diego Costa i den 31:a matchminuten.

Chelsea fortsatte att pressa och det kunde ha blivit fler mål om det inte vore för den väl spelande West Ham-målvakten Adrian. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

West Ham öppnade andra halvleken allra piggast och försökte driva på för en kvittering. Något som givetvis öppnade upp luckor bakåt – som Diego Costa utnyttjade.

Costa slog till med sitt trettonde ligamål för säsongen när han efter dryga timmen spelad slog till med vänsterfoten trots att hela tre West Ham-backar var på brassespanjoren.

West Ham försökte trycka på i matchens slutskede men kom inte längre än en stolpträff från inhopparen Morgan Amalfitano.

Chelsea tog sin femte raka segern efter förlusten mot Newcastle och kommer att vara serieledare av Premier League även över annandag jul.