Chelsea nära att värva Marco Amelia

Den engelska storklubben Chelsea ser ut att göra en ny målvaktsvärvning, då man fått tillåtelse till detta efter Thibaut Courtois långtidsskada. Det verkar bli Marco Amelia som förstärker laget.

Thibaut Courtois är som bekant långtidsskadad och förväntas bli borta fram till årskiftet, vilket innebär att Asmir Begovic är den enda etablerade målvakten som är tillgänglig i Chelseas A-lagstrupp. Det är alltså en målvaktskris, och det är just detta ord som möjliggör värvningar utanför transferfönstret. Engelska FA har en regel där man får låna in en målvakt eller värva en sådan som bosman efter att fönstret är stängt om man genomgår just en sådan kris.

Nära att värva Marco Amelia

Enligt The Guardian är man nu mycket nära att ge Asmir Begovic en lagkamrat som kan avlasta honom tills det att Courtois är tillbaka, och det är Marco Amelia, som tidigare spelat i bland annat AC Milan. 33-åringen har varit klubblös sedan i somras då hans kortidskontrakt med Perugia löpte ut, men nu kan han vara tillbaka inom elitfotbollen igen.

Tabloiden rapporterar att parterna är överens, och att spelaren kommer att skriva på för den regerande Premier League-mästaren inom kort. Han förväntas bli klar under veckan.

Blir ingen Victor Valdes

Chelsea har uppgetts vilja värva Victor Valdes från Manchester United, men nu ser det alltså ut som att man värvar den tidigare nämnde Amelia istället.

Tidigare idag skrev vi om att Manchester United kan släppa spanjoren gratis, men bara om han uppfyller några specifika krav med sin flytt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply