Belgare på väg till Chelsea

bet365

Zenit-mittfältaren kan säljas till Chelsea för dyra pengar

Den belgiske landslagsmittfältaren Axel Witsel, 26, jagas av Premier League-mästarna Chelsea och kan lämna ryska Zenit för cirka 300 miljoner kronor. 

Belgiens landslagsman Axel Witsel, 26, värvades till portugisiska Benfica i juli 2011 när han lämnade barndomsklubben Standard Liége efter tolv år, varav fem år som A-lagsspelare, och 42 mål på 181 framträdanden. Landslagsmittfältaren var bland annat med och vann två ligatitlar under sin tid i Standard. I september 2012 gick flyttlasset vidare till den ryska ligan och Zenit St. Petersburg, där Witsel nu hunnit med att spela 115 matcher på tre säsonger. Under säsongen 2014/2015 var belgaren en av nyckelspelarna i laget som vann den ryska ligan sju poäng före CSKA Moskva och Krasnodar.

Kan ersätta Mikel hos Premier League-mästarna

Den 26-årige belgaren, med 57 A-landskamper på meritlistan, har lockat till sig intresse från större klubbar ute i Europa tack vare sina fina prestationer under de senaste säsongerna. Engelska Daily Express kommer nu med uppgifter om att självaste José Mourinho och hans Chelsea, som vann Premier League under den gångna säsongen, har siktet inställt på Witsel. Trotjänaren John Obi Mikel, 28, har dragit till sig intresse från Turkiet och Mellanöstern och Witsel har pekats ut som en tänkbar ersättare till nigerianen.

Prislappen över 300 miljoner kronor

För att en eventuell övergång ska äga rum krävs det dock att Chelsea öppnar plånboken och betalar de £24 miljoner (motsvarande cirka 308 miljoner kronor) som Zenit kräver för att sälja en av sina absolut viktigaste spelare inför Champions League-gruppspelet i höst. En annan klubb som sägs vara intresserade av Axel Witsel är Chelseas ligakonkurrenter Manchester United med Louis van Gaal vid rodret.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply