Agenten: ”De Bruynes framtid besvaras nästa vecka”

Ett möte med Wolfsburg ska reda ut om han förlänger eller ska säljas

Kevin De Bruyne har efter succésäsongen med Wolfsburg länkats ihop med flertalet storklubbar. Nu berättar spelarens agent att han kommer träffa Wolfsburg nästa vecka för att reda ut belgarens framtid.

Den belgiske liraren Kevin De Bruyne, 23, har efter flytten från Chelsea till tyska Bundesliga-klubben Wolfsburg, slagit igenom och utvecklats till en riktig nyckelfigur i storklubben som kvalificerat sig för Champions League. Med flera goda insatser i bagaget under säsongen har också intresset växt till sig markant för stjärnan, där Premier League-klubben Manchester City och även Paris Saint-Germain samt Bayern München nämnts ofta.

Bekräftat intresse för spelaren

Förra månaden avslöjade spelarens agent, Patrick De Koster, att Manchester City har tagit kontakt för att bekräfta sitt intresse för den belgiske landslagsmannen, som själv dessutom berättat att han är öppen för idén att lämna Wolfsburg i sommar. Men även den andra två nämnda labbarna, PSG och Bayern München, har varit i kontakt gällande spelaren.

”Möte med Klaus Alofs nästa vecka”

Nu berättar agenten Patrick De Koster att det kommer att hållas samtal med Wolfsburgs sportchef  nästa vecka, för att ta reda på vad den tyska storklubben vill göra med spelaren.
– Jag har ett möte med Klaus Allofs [Wolfsburgs sportchef] nästa vecka för att ta reda på vad de vill göra. Jag får då veta om de vill erbjuda Kevin ett nytt avtal eller om de tillåter honom att flytta, säger agenten till Talksport.
– Manchester City, Bayern München och Paris Saint-Germain har tagit informell kontakt med mig, men det har inte förekommit några officiella erbjudanden.

”Det är De Bruynes val”

En situation som även spelar stor roll i sammanhanget är att Wolfsburg nästa säsong kommer att spela i Champions League. Det är med andra ord inte något som skulle locka över spelaren överdrivet mycket till en annan Champions League-spelande storklubb. Turneringen är även något som agenten lyfter fram.
– Situationen har nu förändrats i och med att Wolfsburg kvalificerat sig för Champions League nästa säsong, så var han än spelar nästa säsong så kommer det att vara i Champions League.
– Om Wolfsburg beslutar sig för att sälja Kevin, då han kommer att få välja mellan olika klubbar som kan vinna sina inhemska ligor och som kan utmana om Champions League också. Det är hans val.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply