Uppgifter: Chelsea vill värva Tottenhams Ben Davies

Uppgifter: Chelsea vill värva Tottenhams Ben Davies

Direkt från Londonrivalerna

Chelseas nye tränare Antonio Conte verkar inte anse att deras försvar är tätt nog, med ögonen på Premier Leaguerivalerna Tottenhams vänsterback Ben Davies, en värvning som också skulle vara fördelaktig för Premier Leagues regelsystem.

Chelsea har under sin nye tränare Antonio Conte gjort en del förändringar till sin startelva och fått in ett antal nya spelare. Efter att förra året slutat på en tiondeplacering i ligan vill Conte nu ändra på detta och ta Londonlaget upp till deras forna nivå. Detta kräver att den italienske tränaren förstärker på ett antal positioner och bland annat i försvaret söker han nya krafter. Utöver detta så måste han hålla sig inom Premier Leagues regler som handlar om antal brittiska spelare.

Den engelska tidningen The Sun uppger att Chelsea skall ha rapporterat ett intresse i Tottenhams walesiske vänsterback Ben Davies och Conte speciellt skall finna den unge vänsterbacken mycket intressant. Walesaren, som kommer att kosta åtminstondes 20 miljoner pund, har identifierats som en ung försvarare som kan spela på den vänstra sidan av Contes favorit, tremannaförsvaret.  Men det är inte enbart på grund av hans tekniska förmåga som Conte finner Davies intressant. Premier League har ett strikt regelverk som säger att varje Premier Leaguelag måste ha åtta stycken brittiska spelare i klubbens trupp.

När John Terry hänger upp skorna, vilket med stor förmodan kommer att hända inom en snart framtid, minskar antalet britter och försvarare. Conte värvade David Luiz och Marcos Alonso tidigare under sommaren men de kommer enligt rapporter att vänta och se gällande Davies. Spurs kommer att tjäna en hacka när vänsterbacken säljs, då de köpte honom för 10 miljoner pund från Swansea för två år sedan. Hans speltid i Tottenham har varit knapp då Danny Rose går före på vänsterbackspositionen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply