Pearsons omgångssummering – del 28

bet365

Omgångens höjdpunkter

I konkurrens med söndagens London-derby väljer jag istället att namnge denna punkt för ett antal vackra mål som passerat under den här omgången. Pienaar, Kagawa, Rooney och Ba stod alla för ordentliga fullträffar, vilket gör att jag istället för ”Omgångens höjdpunkt” väljer att lägga dessa läckerbitar under ”Omgångens höjdpunkter”.

Omgångens ögonblick

Punkten ”Omgångens ögonblick” kommer från söndagens London-derby på White Hart Lane, ett derby som symboliserade Spurs liksom Arsenals säsong i sin helhet. Ögonblicket som jag föll för var dock det i den 37:e matchminuten då Spurs-stjärnan Gareth Bale på nytt klev fram och tryckte in 1-0 på pass av islänningen Gylfi Sigurdsson.

Glädjen bland Tottenham-supportrarna var obeskrivlig. Bales mål betydde inte bara en ledning och tre möjliga poäng utan också att de skulle dra ifrån ärkerivalen Arsenal i ligatabellen som de så många gånger tidigare slutat bakom. Fysiken, effektiviteten och lagkänslan symboliserar detta hyperstarka Tottenham.

Omgångens snedsteg

Aston Villa-backen Ciaran Clark stod för omgångens största misstag, då han minuter innan den första halvlekens slut sjabblade till det framför eget mål och gav bort 0-1 till Citys Tevez.  Situationen var på många sätt en komisk sådan då det trots allt var Villa-kaptenen som gjorde bort sig, en kapten som vanligtvis ska ge stadga och hålla uppe laget. Så var inte fallet för Clark.

Omgångens funderare

Luis Suarez fortsätter att sätta sin prägel på Liverpools anfallsspel och avgjorde i lördagens sena match mot Wigan med tre vackra mål. Särskilt imponerande av uruguayanen då han utan sin radarpartner Daniel Sturridge lyckades måla vid tre tillfällen.

Det kan tyckas konstigt att jag väljer Suarez som ”omgångens funderare”, då han faktiskt har en fin helg att se tillbaka på. Jag tänker istället på spelarens framtid och vad som händer i sommar. Hur ska Liverpool ersätta en så pass betydelsefull spelare och vart skulle isåfall Suarez hamna? Tiden får utvisa Suarez´ öde.

Omgångens elva

Guzan; Cole, Vertonghen, Luiz, Riether; Pienaar, Bale, Coutinho, Kagawa; Rooney och Suarez.

Omgångens spelare

Manchester Uniteds japanske superstjärna Shinji Kagawa har haft en tung debutsäsong i Premier League. Japanen har dragits med ett par svårläkta skador, vilket hindrat honom från att få den succéstarten många hoppats på.

Ferguson och Kagawas före detta tränare Jürgen Klopp har dock vid flertalet intervjuer enats om att 23-åringens kommande säsong blir den bästa. I lördags visade Kagawa prov på detta med att följa upp den fina insatsen mot Real Madrid med att göra ett hattrick i ligamatchen mot Norwich. En imponerande och framför allt dominant insats av denna superstjärna!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply