Thierry Henry nobbar tränarroll i Arsenal

Thierry Henry lämnar sin tränarpost i Arsenal

Arséne Wenger ställde ett ultimatum till Thierry Henry – om han skulle vara kvar som assisterande tränare för Arsenals U18-lag var han tvungen att sluta på Sky Sports. Henry valde dock att nobba en fortsatt roll i Arsenals organisation.

En av Arsenals absolut största och bästa spelare genom tiderna är Thierry Henry. Han har gjort flest mål i klubbens historia med sina 229 mål och han har alltid talat varmt om klubben vart han än är. Faktum är att han sällan är långt ifrån klubben. Antingen är han på Emirates Stadium och ser matcher i sin box eller så är han involverad i något av klubbens projekt.

Henry har varit assisterande tränare för Arsenals U18-lag sedan februari 2015 eftersom han måste träna ett lag för att kunna få den högsta tränarlicensen och därmed träna seniorlag i Europa. Men nu har han valt att nobba en fortsatt roll i Arsenal eftersom Arséne Wenger vill att Henry fokuserar fullt på Arsenal och inte delar sitt jobb där med sitt kvällsjobb på Sky Sports.

Är kritisk mot Arsenal

Henry älskar verkligen Arsenal, det uttrycker han med jämna mellanrum. Men han talar också öppet om sin kritik mot bland annat Olivier Giroud när han jobbar som expert åt Sky Sports. Han är också glad att ge beröm åt både Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi.

Det är BBC som bekräftar att Henry har lämnat sitt nuvarande tränaruppdrag i Arsenal för att fortsätta sitt jobb med Sky Sports. Det är dock osäkert om Henry kommer leta efter ett annat tränaruppdrag i hopp om att nå den högsta tränarlicensen.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply