Sanchez summerar säsongen: ”En besvikelse”

Alexis Sanchez beskriver sin första säsong i Arsenal som en besvikelse

Han stod för ett drömmål när Arsenal bärgade hem FA-cuptiteln. Man tog den tredje direktplatsen till höstens Champions League – men Alexis Sanchez är inte nöjd.

När Alexis Sanchez lämnade Barcelona för spel i Arsenal i somras var förväntningarna skyhöga på den kreativa yttern. Och med 16 mål på 35 framträdanden i Premier League har de allra flesta ansett 26-åringen som ett bra tillskott. Men hans första säsong i London-klubben levde inte upp till hans förväntningar. Förutom finalsegern mot Aston Villa i FA-cupen slutade man trea i ligan och åkte ut i åttondelsfinalen mot Monaco i Champions League.

– Jag skulle ha velat vara i Champions League-finalen, och ha vunnit Premier League-titeln. Jag tycker att vi har en hel del skickliga spelare så att vi inte kan åstadkomma mer är en besvikelse, säger chilenaren enligt Daily Mail.

Sanchez, som för närvarande befinner sig i hemlandet Chile för att spela Copa América, är dock nöjd med sin egen debutsäsong i England.

– Jag har haft genombrottet i min fotbollskarriär. Nu spelar jag till vänster, jag gör mål, jag passar och jag utvecklas. Och om han(Arsene Wenger) vill spela mig i mitten fortsättningsvis, kommer jag att anpassa mig direkt.

Inblandad i internbråk

Den forne Barcaspelaren ställs på torsdag mot Ecuador i öppningsmatchen, men enligt flera källor råder det sprickor inom Chilelägret. Under helgens träningslandskamp mot El Salvador ska spelaren ha snott en frispark från sin lagkamrat Marcelo Diaz, något som höll på att leda till slagsmål.

– Andra spelare var tvungna att gå mellan dem för att det inte skulle spåra ur. Sanchez sökte upp Diaz i halvtid för att han inte fick bollen av honom, berättar ett vittne från omklädningsrummet enligt chilensk media.

Arsenalstjärnan själv tonar ner incidenten i efterhand, och menar att det är förekommande i sådana här sammanhang.

– Det var ett utbyte av åsikter vilket ni i media älskar. Det är helt normalt, sa han på måndagsmorgonen.

– Allt är utrett, det var inget slagsmål och nu är vi lugna. Det händer sådana här saker under match.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply