De Bruyne bekräftar kontakt med PL-klubb

Belgaren kan återvända till Premier League

Kevin De Bruynes insatser i Wolfsburg har väckt stora intressen från flera storklubbar. Nu bekräftar mittfältaren att man haft kontakt med Manchester City.

Kevin De Bruyne har haft en bra säsong i Wolfsburg när han bärgade laget till en andraplats i Bundesliga och en seger i tyska cupen. Och trots att han sitter på ett kontrakt som sträcker sig fyra år framåt så kan han redan vara på väg bort där en återvändo till Premier League verkar aktuell. Belgaren kom till Tyskland från Chelsea och blev utnämnd till ligans bästa spelare i år – men nu ger en annan brittisk gigant sig in i jakten på 23-åringens tjänster.

Både Manchester United och Arsenal har länge visat intresse för De Bruyne. Även tyska Bayern München ska vara angelägna om att locka till sig mittfältaren. Men han själv bekräftar att hans agent har varit i kontakt med en helt annan klubb, Manchester City.

– De(City och agenten) har haft informell kontakt. Men jag säger hela tiden, att om de vill någonting så får de prata med Wolfsburg, inte med mig, sa De Bruyne till Sky Sports.

”Vill bara spela fotboll”

Spelaren hävdar att han inte känner någon stress inför framtiden. Samtidigt betonar han vikten vid kontinuerlig speltid, som ska ha varit anledningen till att han lämnade Chelsea efter endast två starter under José Mourinhos ledning.

– Jag känner inte någon stress över det här. Det blir som det blir. Jag är bara glad över att det har varit en fantastisk säsong. Det jag är mest glad över är att jag har fått spela så mycket. Jag har bara missat en match, startat allt och spelat alla turneringar.

– Min tid i Chelsea var inte dålig. Alla pratar om det som om det var en jobbig tid för mig, jag kände inte för att stanna under de omständigheterna. Jag ville bara spela fotboll och det gör jag nu.

Kevin De Bruyne anslöt sig till Wolfsburg i januari 2014, då fick tyskklubben ge 18 miljoner pund för belgaren, idag beräknas han kosta det dubbla.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply