Uppgifter: Mesut Özil redo att skriva nytt kontrakt med Arsenal

London-klubben vill förlänga med stjärnan

Mesut Özil har haft en lysande höstsäsong och nu kan Arsenal och tysken komma att skriva ett nytt kontrakt, enligt brittisk media.

Sommaren 2013 lämnade Mesut Özil Real Madrid för spel i Arsenal, en övergång som kostade 42,5 miljoner pund och resulterade i London-klubbens dyraste övergång någonsin. Nu, tre säsonger sedan, är tysken utan tvekan ett av klubbens största namn på länge och stjärnan sägs nu vara redo att skriva på ett nytt kontrakt.

Först gick ryktena om att mittfältaren vägrade skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal om inte tränaren Arsene Wenger förlängde först. Men nu, efter de lyckade resultaten under oktober och november, ska stjärnan ha ändrat sig och vill enligt engelsk media skriva ett nytt kontrakt med klubben.

Höjd lön till tysken

Kontraktsförlängningen skulle innebära en rejäl löneökning för Özil och spelaren skulle enligt Mirror kunna hämta ut 160,000 pund i veckan, eller närmare 1,8 miljoner kronor. Kontraktet skulle dessutom sträcka sig i fem säsonger.

Det har tidigare ryktats om att 28-åringen varit på väg att lämna London och Arsenal, men nu verkar det dock som att ett nytt kontrakt är nära. För enligt en källa från Arsenal som Mirror har pratat med kan Özil komma att förlänga redan nästa vecka, något som skulle ge honom en klubbstatus lik Dennis Bergkamp hade, enligt tränaren Arsene Wenger.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply