Officiellt: Zenit värvar Aleksandr Kokorin och Yuri Zhirkov

Arsenal förlorade kampen om Aleksandr Kokorin

Zenit St. Petersburg har gjort klart med två nyförvärv inför vårsäsongen. Det är Aleksandr Kokorin och Yuri Zhirkov, både från Dynamo Moskva, som ansluter sig till klubben.

André Villas-Boas Zenit St. Petersburg förstärker truppen inför vårsäsongen för att ta i kapp det försprång som ligaledande CSKA Moskva skaffat sig på sju poäng. Nu har man därför gjort klart med två spelare, båda kommer från Dynamo Moskva. Det är anfallaren Aleksandr Kokorin och vänsteryttern Yuri Zhirkov som skrivit på för klubben.

Jagades av Arsenal

Kokorin jagades så sent som i veckan av Arsenal, men valde alltså att stanna kvar i Ryssland framför de brittiska öarna. Anfallaren har gjort 36 matcher för det ryska landslaget varav tio mål gjorda. Under säsongens gång har han spelat åtta matcher och gjort fyra mål i ligaspelet.

Zhirkov har erfarenheter från Premier League, där han representerade Chelsea mellan år 2009-2011. Den här säsongen har han spelat 16 matcher och gjort tre assist för Moskva, han har även två landskamper med Ryssland i bagaget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply