Officiellt: Yttermittfältaren stannar i Sevilla

Reyes har skrivit på för två nya säsonger i Sevilla

Sevilla går under måndagen ut med nyheterna om att José Antonio Reyes förlänger sitt nuvarande kontrakt med klubben.

Det är glada nyheter som når Sevilla-fansen under måndagen då en av lagets egna produkter väljer att förlänga sitt kontrakt med klubben.

Den andalusiska klubben meddelar på sin officiella hemsida att man har förlängt kontraktet med José Antonio Reyes i ytterligare två säsonger. 31-åringens kontrakt skulle löpa ut den 30 juni, men Reyes blir nu alltså kvar i Sevilla till åtminstone 2017.

Tillhörde ”the invincibles”

Den tekniske yttermittfältaren har under de två senaste säsongerna bidragit till att Sevilla vunnit två Europa League-titlar, nu senast efter en 3-2 seger mot Dnipro i finalen. Nästa säsong spelar Sevilla i Champions League i kraft av EL-segern och Reyes förväntas få en viktig roll i managern Unai Emerys framtidsplaner.

José Antonio Reyes, med 21 A-landskamper för Spanien på sitt CV, är en produkt av den fina ungdomsakademin i Sevilla. Som 16-åring flyttades yttermittfältaren upp i A-laget och fick då göra sin professionella debut.

Fyra år senare handplockades Reyes av den engelska storklubben Arsenal, där han fick spela med bland andra legendarerna Thierry Henry och Patrick Vieira. Noterbart är att Reyes var en del av laget som tog sig igenom Premier League som enda obesegrade laget i historien hittills och Arsenal fick därefter smeknamnet ”the invincibles”.

Resan gick vidare till i tur och ordning, Real Madrid (utlånad från Arsenal) , Atletico Madrid och Benfica (utlånad från At Madrid), innan Reyes till sist återvände till sin hemstad 2012, där han sen dess har spelat 114 matcher i alla tävlingar och gjort 12 mål.

Med tanke på kontraktsförlängningen, kommer Reyes avsluta sin karriär där allting började?

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply