Agenten: ”Firmino flyttar till England”

Är Manchester United nära en värvning av Roberto Firmino?

Hoffenheim-anfallaren Roberto Firmino har länkats frenetiskt ihop med Premier Legaue-klubben Manchester United. Nu bekräftar spelarens agent att stjärnan kommer att flytta till England.

Den brasilianske anfallsstjärnan Roberto Firmino, blott 23 år gammal, har den gånga säsongen fått ordning på det mesta och fått sig ett genombrott i tyska Bundesliga med klubben Hoffenheim. Den 1.81 meter långe anfallaren har den gånga säsongen mäktat meds tio mål och tolv framspelningar till mål, på 32 spelade matcher, alla klubblagstävlingar inräknade.

Landslagsdebut i november mot Turkiet

Stjärnan har också, i och med sina framsteg i den tyska klubben, fått debutera för det brasilianska landslaget tidigare den gånga säsongen. Den fjärde november fick nämligen spelaren byta av Luiz Adriano i den 73:e matchminuten i landskampen mot Turkiet som slutade med seger med 4-0. Därefter har det blivit ytterligare fem landslagsmatcher, som den 22 november också hittade fram till sitt första landslagsmål någonsin, i matchen mot Österrike i Wien.

”Han flyttar till England”

Stjärnan värderas idag av Transfermarkt.de till 22 miljoner pund och står under kontrakt med Bundesliga-klubben till sommaren 2017. Det ser dock inte ut att bli fullföljt utan allt talar för en flytt till England, där Premier League-klubben Manchester United ska vara på väg att värva stjärnan. Nu bekräftar också spelarens agent att spelaren kommer att lämna Hoffenheim för spel i England, men inte för vilken klubb.

— Allt jag kan säga är att han flyttar till England, säger spelarens representant, Roger Wittmann till tyska tabloiden Bild.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply