Officiellt: Watford värvar från Bundesliga

Sebastian Prödl klar för spel i Watford

I kamp med andra Premier League-klubbar, bland andra Leicester, har nu Watford gjort klart med försvararen Sebastian Prödl.

Watford stod för en imponerande säsong under årets Championship, då man slutade på en andraplats i tabellen bakom suveräna Bournemouth och det betyder att man därmed spelar i Premier League nästa säsong. Senast laget spelade i Englands högsta liga var säsongen 2006-2007. Sejouren blev då endast ettårig och nu förbereder klubben för sin återkomst i finrummet genom att värva en österrikisk försvarare.

Skrivit på för fem år

Watford meddelar idag på sin officiella hemsida att man värvat Sebastian Prödl från Werder Bremen.

Prödl tackade nyligen nej till en kontraktsförlängning från den tyska klubben, vilket betyder att han går som free agent till ”Hornets”. 27-åringen har skrivit på ett kontrakt med Watford som sträcker sig över de kommande fem säsongerna.

Den reslige mittbacken, som mäter 194 centimeter, har spelat i Werder Bremen sedan i juli 2008 då han kom från Sturm Graz. Prödl, med 49 landskamper på meritlistan för Österrike på meritlistan, har under sin tid i Tyskland spelat 134 matcher för Bremen och har bland annat vunnit den tyska cupen 2009.

Prödl, som är på god väg att spela sitt Österrike till EM nästa sommar, har erfarenhet från både Champions League och Europa League.

Watford har hittills efter avancemanget endast förlängt kontrakt med ett par spelare i truppen vilket innebär att Prödl är klubbens första nyförvärv inför PL-återkomsten. Andra spelare som ryktas vara påväg in är Anthony Mounier (Montpellier), Mathieu Flamini (Arsenal) och Younes Kaboul (Tottenham), för att bara nämna några.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply