Officiellt: Shkodran Mustafi skriver på för Arsenal

Officiellt: Shkodran Mustafi skriver på för Arsenal

Affären är äntligen klar

Efter många ryktesgångar fram och tillbaka står det nu klart att Arsenal hämtar hem den tyske världsmästaren och mittbacken Shkodran Mustafi från spanska Valencia.

Arsenals transferaffärer har bekymrat många supportrar under sommarens gång. Klubben har kritiserats då det anses att de inte har värvat enligt behoven och inte tagit in tillräckligt många spelare. Hittills under sommaren har de gjort klart med två seniorspelare i centerbacken Rob Holding från Bolton Wanderers och mittfältaren Granit Xhaka från Borussia Mönchengladbach. Men de har varit i behov av en till försvarare då långtidsskador på Per Mertesacker och Gabriel hindrar försvararna från spel, samt förstärkning till Olivier Giroud uppe på topp.

Tidigare under dagen stod det klart, som vi på Silly Season Sverige rapporterade om, att Arsenal skrivit under med anfallaren Lucas Pérez från Deportivo La Coruna och nu har klubben även gjort officiellt att de har kommit fram till en överenskommelse för Valencias mittback Shkodran Mustafi.

Den tyske mittbacken var med sitt landslag och vann VM för två år sedan i Brasilien, och var även en nyckelspelare för Tyskland under EM 2016 i Frankrike. 24åringen har spelat i Valencia i två år och gjort 64 matcher. Hans seniorkarriär inleddes då han kom upp i akademin i Everton innan han tillbringade två år i Sampdoria i italienska Serie A.

– Han är i rätt ålder. Han har bra erfarenheter. Han är en väldigt fokuserad spelare som kan spela bra med bollen. Vi har fått in en jättebra spelare men har förberett oss bra för framtiden, sade tränare Arsene Wenger om den nya värvningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply