Officiellt: Nacho Monreal förlänger med Arsenal

Bekräftar: Nacho Monreal förlänger med Arsenal

Arsenal förlänger med nyckelspelaren Nacho Monreal

I ett par års tid har Kieran Gibbs delat vänsterbacksplatsen med Nacho Monreal. Det senaste året har Monreal blivit allt bättre och håller Gibbs ständigt utanför startelvan. Nu belönas spanjoren med ett nytt kontrakt.

Nacho Monreal kom till Arsenal januari 2013 efter att ha varit en av La Ligas främsta vänsterbackar i Malaga. Han hade dock svår att acklimatisera sig fullt ut till den engelska fotbollen och han startade ungefär hälften av matcherna i ett par års tid, den andra hälften tillhörde Kieran Gibbs.

Sedan säsongen 2014/2015 har Monreal tagit ett allt större kliv. Med en extremt imponerande jämnhet i sitt spel har han hållit Arsenal-produkten Gibbs utanför startelvan nästan jämnt. Under ett halvårs tid har Arsené Wenger menat att han vill förlänga Monreals kontrakt. Först nu är förhandlingarna avslutade och kontraktet påskrivet.

Ett långtidskontrakt

Arsenal har vanan att aldrig avslöja exakt hur långa kontrakten är. På sin officiella hemsida skriver man att kontraktet är ett ”long term contract” men specifierar inte hur långt det är. Det pratas om att 29-åringens nya kontrakt går ut 2020.

Monreal har startat samtliga 22 Premier League-matcher denna säsongen. Totalt har det blivit drygt 80 framträdanden i PL för den 16-faldiga spanska landslagsmannen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply