OFFICIELLT: Chelsea värvar mittback

Michael Hector lämnar Reading för spel i Chelsea

Under tisdagskvällen bekräftar Chelsea att man gjort klart med Michael Hector från Reading som skriver på ett femårskontrakt.

Den jamaicanske mittmatchen Michael Hectors övergång till Chelsea offentliggjordes på tisdagskvällen men Reading-fansen har inte sett spelarens sista match på Madejski Stadium då 23-åringen kommer att lånas ut till sin gamla klubb under resten av säsongen.

Chelsea bekräftar på sin hemsida att spelaren som varit Chelsea-fan sedan barnsben har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2020.

Hector som är född och uppvuxen i London inledde sin karriär i Millwalls ungdomslag innan han flyttade vidare till Reading 2009.

Debut som 21-åring

Spelaren utvecklades efter att ha blivit utlånad till hela 11 klubbar på fem år och efter att ha skrivit på för Chelsea kommer spelaren alltså att lånas ut tillbaka till sin gamla klubb under resten av säsongen.

Hector debuterade för Reading i januari 2014 då han var 21 år och under förra säsongen var han en av de viktigaste byggklossarna i Steve Clarkes lag. Totalt har det blivit 49 matcher och tre mål i Reading-tröjan för Hector som även spelade 120 minuter i Readings semifinal-förlust mot Arsenal på Wembley.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365