bet365

Officiellt: Chelsea lånar ut Chalobah

Napoli lånar in 20-åringen för resten av säsongen

Nathaniel Chalobah, 20, blev uppflyttad till Chelseas A-lag i juli 2012 men har fortfarande inte spelat någon match för klubben. Nu blir han utlånad igen – den här gången till Napoli.

De regerande Premier League-mästarna Chelsea är kända för att låna ut väldigt många av sina unga spelare och det här transferfönstret har inte varit något undantag i den bemärkelsen. Sammanlagt har över trettio spelare lånats ut från London-klubben under sommaren.

Stannar i Neapel resten av säsongen

En av de allra sista spelarna att lånas ut blev 20-åringen Nathaniel Chalobah, som kommer att spendera resterande delen av säsongen på lån hos italienska Napoli. Detta meddelar Serie A-klubben via deras officiella hemsida.

Chalobah, som föddes i Sierra Leone men är naturaliserad engelsman, kommer att bära tröja nummer 94 på ryggen i Napoli. Vi misstänker att födelseåret (1994) har en stor inverkan där.

84 matcher i Championship

Den defensive mittfältaren har tidigare varit utlånad till Watford, Nottingham Forest, Middlesbrough, Burnley och Reading. Sammanlagt har det blivit fyra Premier League-matcher – samtliga för Burnley – och 84 framträdanden i andraligan The Championship för den engelske U21-landslagsmannen (som bland annat mötte Sverige i sommarens U21-EM).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply