Officiellt: Celtic värvar från Manchester City

bet365

Mittbacken lämnar Manchester City efter nio år i klubben. Han är nu klar för den skotska storklubben istället.

Dedrick Boyata har tillhört Manchester City sedan 2006, och efter att han tog sig upp genom lagets akademi gjorde han sin debut 2010. Säsongen efter det gjorde den belgiske mittbacken 17 framträdanden för laget, och han fick också ta emot en medalj efter Citys vinst över Stoke i FA-cupsfinalen.

Han har varit utlånad till både Bolton i den engelska andradivisionen och holländska FC Twente, och han har också representerat det belgiska landslaget vid ett tillfälle.

Boyata blir Celtics första värning i sommar, och 24-åringen erkänner att det var tränaren Ronny Deila som fick honom att välja den skotska klubben.

– Jag träffade honom i Manchester, och då berättade han för mig om alla planer han hade för mig och hur jag skulle spela, säger Boyata enligt Celtics officiella hemsida

– Jag var väldigt nöjd över det han sa, så därefter gjorde vi allt för att övergången skulle kunna genomföras så smidigt som bara möjligt. Jag tyckte att en flytt till Celtic skulle vara en bra idé.

Kontraktet med Celtic sträcker sig över de nästkommande fyra säsongerna.

Boyata hoppas nog på en bättre karriär i Celtic än i City, där han ofta kännetecknas som spelaren som fick ett rött kort endast fem minuter in i en 3-0-förlust mot Arsenal.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply