Oavgjort mellan Arsenal och Manchester City

bet365

Arsenal tog emot Manchester City på Emirates Stadium under lördagen, och på förhand fanns det stor potential till stor underhållning. Inför matchen kretsade det mycket om de två debutanterna – Arsenals Danny Welbeck och Manchester Citys Frank Lampard.

Det var den förstnämnde som tog för sig i matchinledningen. Arsenal rivstartade och tog kommandot direkt, och Welbeck verkade vara på gott spelhumör. Engelsmannen skulle också få ett jätteläge, efter att motståndarlagets David Silva passat bollen bakåt helt fel. Welbeck chippade bollen över Joe Hart, men bollen tog i stolpen och sedan ut igen.

Efter hård press från Arsenal var det dock City som tog ledningen, då Jesus Navas hittade Sergio Agüero med ett lågt inspel. Argentinaren var klinisk som vanligt, och matchens första mål var ett faktum efter 28 minuter spelade.

Målchanserna saknades under den första halvleken, men spelet var tillräckligt underhållande att titta på. Det var hårda dueller, agressivt presspel, kreativa anfall och fantastiskt försvarsspel. 

I den andra halvleken skulle Arsenal fortsätta att dominera matchbilden, och målet hängde i luften. Det skulle också bli verklighet i den 64:e minuten, då Aaron Ramsey passade fram Jack Wilshere, som mycket, mycket kyligt lurade bort sin försvarare och chippade in bollen över Hart.

Tio minuter senare fullbordades vändningen, då Wilsheres nick hittade en fristående Alexis Sanchez som dunkade in bollen med en vacker volley. Glädjescenerna var stora på Emirates, och målskytten slet av sig tröjan för att visa sin glädje.

Men man ska aldrig ropa hej för tidigt, då Martin Demichelis kvitterade för Manchester City, ytetrligare tio minuter senare, på en hörna från Aleksandar Kolarov.

Manchester City höll även på att vända matchen, då Kolarov hade ett skott i stoolpen, dock såg Woiciech Szczesny ut att vara där och styra undan den om den hade gått innanför, och Edin Dzeko var nära att stånga in bollen i mål. Många trodde även att Arsenals mardrömsscenario hade slagit in, då Samir Nasri fick in bollen i nät, men han var avvinkad för offside. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply