”Han väljer Barca före Arsenal”

Kan flytta efter succéstarten

Nolito har fått en drömstart på den här säsongen med fem mål, lika många som Real Madrids Cristiano Ronaldo. Succén har gjort att Arsenal är intresserade av att värva honom redan i januari. Men trots det är inte Arsene Wengers lag förstavalet för 28-åringen.

Celta Vigos fantastiska start på den här säsongen och har inte gått obemärkt förbi många fotbollsfanatiker. Vigo-laget ligger trea med samma poäng som Barcelona och Real Madrid, men med bättre målskillnad än de förstnämnda.

En av anledningarna till den starka inledningen stavas Nolito. Den 28-årige spanjoren har gjort fem mål, ett av dem kom i 4-1-krossen mot Barcelona, och tillsammans med Cristiano Ronaldo och Real Sociedads Imanol Agirrexte delar Celta-anfallaren nu andraplatsen i skytteligan.

Barcelona lockas mest

De fem målen på sju matcher har nu bäddat för en flytt till en större klubb redan i januari. Enligt Mundo Deportivo ska Arsenal vara intresserade av att förstärka sitt anfall med Nolito. Arsenal-klubben är dock inte de enda som visat intresse. Den spanska giganten Barcelona ska även ha anfallaren på sin radar.

Däremot finns det inget tvivel om var Nolito vill gå om möjligheten finns.

– Han skulle välja Luis Enrique och Barcelona, oavsett vilket anbud London-klubben kom med, säger en källa till Mundo Deportivo.

Kritiska röster höjs

Det finns dock starka kritiker inom den katalanska klubben, uppger tidningen, då några inte ser någon poäng i att spenderar 18 miljoner euro på 28-åringen när de istället kan satsa på egna talanger som Sandro Ramirez och Munir El Haddadi. Dessutom ryktas Barca vilja förstärka med Alvaro Negredo.

Hur som helst får Celta Vigo-spelaren fortsätta att koncentrera sig på spel i galiciska klubben ett tag till. Nästa match för Celta är mot ligaettan Villarrealel Madrigal. Poäng där och Vigo visar på allvar att de tänker vara med och utmana om Europa-platserna till nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply