Emmanuel Petit: Jag vill se Diego Simeone ersätta Arsene Wenger

Förre Arsenal-stjärnan vill se Diego Simeone istället för Arsene Wenger

Det går tufft för Arsene Wenger just nu. Arsenal-tränaren står inför två avgörande veckor då Champions League-åttondelsfinalerna ska avgöras, samtidigt som ligaspelet börjar tajta till sig. Nu vill även allt fler se hans avgång från klubben.

1996 anslöt sig den då unge tränaren Arsene Wenger till Arsenal, sedan dess har han blivit kvar i London-klubben. Den första halvan var framgångsrik med många titlar och stora matcher ute i Europa, men de senaste tio åren har kantats av många motgångar för den franske tränaren.

Nu vill fler och fler se att Wenger sparkas och ersätts med en ny tränaren. En av de som uttalat sig om är den förre stjärnan i klubben, Emmanuel Petit.

”Vill se Diego Simeone”

– Om (Arsene) Wenger lämnar vill jag se Diego Simeone i Atletico Madrid som ersättare. Det han gjort de fem senaste åren i klubben är något av de mest imponerande en tränare gjort på många, många år, säger Petit som tillbringade tre år av karriären i Arsenal,London-laget var som mest framgångsrikt.

– Han kan hålla många bollar i luften samtidigt, Simeone. Trots en svag ekonomi har han fått Atletico att få fram nya bra spelare varje år, samtidigt utmanar Madrid-laget om både La Liga och Champions League varje säsong. Det är något Arsenal skulle behöva.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply