Coquelin: ”Ibland är det mentalt svårt”

Francis Coquelin talar ut om sin raketgenomfart i Premier League

Det största genombrottet under kalenderåret 2015 kan vara Francis Coquelin. Den defensiva innermittfältaren talar nu ut om sin karriär som har fått rejäl fart de senaste månaderna.

I vintras lånade Arsenal ut den 23-åriga Francis Coquelin till Charlton eftersom han inte var nära en A-lagsplats i Arsenal. Hos London-grannarna gjorde han det bra, men det var inga prestationer som väckte nya tankar hos Arsené Wenger gällande Coquelins utgående kontrakt. Sen satte det fart – och det ordentligt.

Arsenal kallade tillbaka Coquelin under vintern på grund av skador. När han väl fick chansen efter en match på bänken så tog han verkligen vara på den. Han var den riktiga defensiva mittfältaren Arsenal så desperat har letat efter sedan Patrick Vieiras tid. Nu talar Coquelin ut om framgången till Arsenals officiella hemsida efter att ha blivit utsedd till lagets bästa spelare i oktober.
– Om du bara fortsätter jobba så kommer framgången komma någon gång. Ibland är det mentalt svårt när du inte får några chanser, men du måste bara vara stark och det är också viktigt att ha rätt personer runt om dig. Du måste fatta rätt beslut och när chansen kommer måste du ta den. Men det allra viktigaste är att aldrig någonsin ge upp.

Coquelin passar även på att berömma Arsenals lånesystem och de ungdomar som tar chansen hos andra klubbar, inte minst Chuba Akpom.
– Du måste bevisa att du kan prestera varje vecka, speciellt om du ska lyckas i Arsenal. Du måste alltid pressa dig själv. Jag tror att det är en bra erfarenhet för dem (dem utlånade ungdomarna). Jag har tittat på Hulls resultat och jag har sett Chuba göra mål flera gånger och att Isaac (Hayden) har gjort mål. Det är en viktig erfarenhet för dem.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply