”Benzema till London på söndag”

Enligt den italienske journalisten är Karim Benzema mycket nära en flytt till Premier League-klubben. Han uppger att fransmannen anländer till den engelska huvudstaden på söndag.

En utav de senaste veckornas hetaste följetonger under transfersommaren är Arsenals jakt på Real Madrids superstjärna Karim Benzema. Medier har spekulerat fram och tillbaka om en flytt, och vissa menar att en övergång är så gott som klar, medan andra menar motsatsen.

Den italienske sportjournalisten Emanuele Giulianelli skrev för ungefär en vecka sedan att flytten skulle bli verklighet, och sedan dess har han fyllt på med mer och mer saftig information på sin Twitter.

”Kommer till London på söndag”

Enligt honom ska Arsenal och Real Madrid ha haft ett lyckat möte under lördagen, och att en flytt börjar dra ihop sig.

— En överenskommelse närmar sig, och Benzema kommer att flyga till London på söndag, skriver Giulianelli.

Han menar också att strikern har berättar för andra om sin kommande flytt.

— Benzema har medgett för Olivier Giroud hur glad han är över en flytt till Arsenal.

45 miljoner pund räcker för en övergång

Enligt The Telegraph och AS ska Arsenal vara villiga att betala vad Real Madrid vill ha för superstjärnan. Enligt uppgifterna ska 45 miljoner pund räcka för att spanjorerna ska släppa den franske landslagsmannen. Huvudstadsklubben har enorma skulder som man måste börja beta av sakta men säkert, och då för att finansiera en värvning av David de Gea är det inte helt otippat att en stjärna måste lämna för att frigöra pengarna.

Det uppges också att klubbens nye tränare Rafael Benitez är sugen på att spela Gareth Bale och/eller Cristiano Ronaldo som anfallare under den kommande säsongen, och därmed tappar Benzema sin startplats, vilket inte borde vara särskilt populärt hos 27-åringen.

Imponerande poängproduktion i Spanien

Den före detta Lyon-anfallaren har gjort det mycket bra sedan sin flytt från den franska klubben till Spanien 2009. Det har blivit 133 mål på 281 tävlingsmatcher, och under den gångna säsongen gjorde han 15 mål och 10 målgivande passningar bara i ligan. Anfallaren får mycket beröm för sin poängskörd, då man menar att Real Madrids anfallsspel knappast kretsar kring honom.

Om man bortser från hans första säsongen i Real Madrid har han gjort minst 20 mål per säsong under sina år i Spanien. Höjdpunkten för fransmannens del i Real Madrid var säsongen 2011-2012, då han gjorde 32 mål i alla tävlingar, 21 bara i ligan.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply