Bayer Leverkusen svarar på Arsenal-rykten: ”Vi säljer inte Chicharito”

Mexikanen kommer inte säljas av Bayer Leverkusen

Arsenal har kopplats ihop med många olika anfallare under det senaste halvåret. Den senaste i raden är Bayer Leverkusens succévärvning Javier Hernandez, som dock inte kommer säljas enligt den tyska klubben.

Javier Hernandez, eller Chicharito som han även kallas, har gjort sensationell succé i Bayer Leverkusen, sedan han anslöt till klubben i somras från Manchester United. I England fick han aldrig något riktigt förtroende, och inte heller i Real Madrid som han var utlånad till förra säsongen. I Tyskland har det gått desto bättre, då han har förvaltat det nya förtroendet med att spotta in mål. Han har gjort sanslösa 22 mål på 21 framträdanden denna säsong, vilket föga förvånande lockar till sig intresse. Arsenal har framförallt kopplats ihop med 27-åringen, men den Leverkusen är inte öppna för att sälja sin stjärna.

– Chicharito har spelat en stor roll i våra framgångar så här långt genom sitt spelsätt, med sina mål. Det var därför vi hämtade hit honom. Under första halvan av säsongen har allt gått bra, säger sportchefen Rudi Völler till Sky Sports.

– Det är enkelt att förkasta bud när man är i position där man inte behöver sälja. Vi är i en sådan position. Vi kommer behålla spelarna vi vill för att hjälpa oss uppnå våra mål, fortsätter han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply