Arsenal kan slå till på Julian Draxler

Arsenal kan slå till på Julian Draxler
bet365

Wolfsburg kan vara tvungna att sälja

Arsenal har alarmerats av rapporterna att Julian Draxler kan vara tillgänglig för en transfer, då mittfältarens nuvarande klubb Wolfsburg inte har Champions League eller ekonomin att hålla kvar spelaren.

Arsenal har över en längre tid haft ögonen på Wolfsburgs mittfältare Julian Draxler och tränare Arsene Wenger sägs vara ett stort fan av den unge tysken, som nu sägs kunna vara tillgänglig skriver The Mirror. 22åringen skulle kunna lösa Arsenals problem med alternativ på offensiven. Draxlers nuvarande klubb Wolfsburg lyckades intet med att kvalificera sig till Champions League den kommande säsongen, deras sponsorer Volkswagen gör nedskärningar och Draxler har en önskan om att spela i Europa nästa säsong.

Wolfsburgs sportdirektör Klaus Allofs har lagt ihop alla dessa faktorer och tvingats inse att de kommer behöva diskutera problemet och kanske blir tvungna att sälja mittfältaren.

– Det är rätt tydligt att vi har mycket att prata om. Det var ett par problem som har dykt upp i det förflutna, sade Allofs.

Tidningen skriver vidare att Arsenal skulle föredra en mer naturlig, central anfallare då Draxler spelar bakom den främre linjen men Wenger har sedan tidigare också varit övertygad om att han kan jobba genom mitten. Skulle förhandlingar sätta igång, så kommer Wolfsburg att begära ungefär 55 miljoner pund för spelaren som står under kontrakt till 2020, en summa som skulle vara över Arsenals värdering men dessa punkter har öppnat dörren.

Arsenal söker med ljus och lykta efter en anfallare efter att de inte lyckades med att värva Premier League-mästaren Jamie Vardy från Leicester City och Wenger vet att han måste få in en till anfallare, med Danny Welbeck skadad i månader framöver.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply