Arsenal jagar Sevillastjärnan Krychowiak

bet365

Sevillas mittfältsstjärna Grzegorz Krychowiak kan nu vara påväg till Arsenal

Igår kväll förlorade Sevilla med 4-5 till Barcelona i Supercupen. På läktaren syntes en Arsenaldelegation, var de på plats för att bevaka Grzegorz Krychowiak?

I alla fall om man får tro Daily Telegraph som nu skriver att Arsené Wenger letar efter en konkurrent till defensive mittfältaren Francis Coquelin. Valet av just polacken Grzegorz Krychowiak kommer efter succésäsongen han har bakom sig där mittfältaren bland annat hjälpte sitt Sevilla att vinna Europa League med ett mål i finalen.

Grzegorz Krychowiak lämnade sitt hemland Polen som 16-åring för ett proffsliv i Frankrike och bara två år senare fick han debutera i det polska landslaget. Efter att ha spenderat största delen av sin proffskarriär i franska klubbar som Stade Reims, Bordeaux och Nantes har den 25-årige mittfältaren tagit klivet upp till att bli en nyckelspelare för Sevilla.

Utköpsklausul på 285 miljoner kr

Frågan är om Sevilla verkligen vill släppa ifrån sig en nyckelspelare men nu kanske de inte får något val. Arsenal ska nämligen vara beredda att möta mittfältsstjärnans utköpsklausul för att ro hem affären men då får man betala hissnande 285 miljoner kr (€30 miljoner).

Daily Telegraph menar på att Krychowiak funnits på Wengers radar sedan länge då man började bevaka mittfältaren redan i januari 2014. Nu återstår det att se om Arsenal kan ro hem polacken innan transferfönstret stänger den 1:a september.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply