Chelsea jagar Dimitri Payet

Chelsea jagar Dimitri Payet

Efter en fin start på EM

Den franske mittfältaren Dimitri Payet exploderade på den internationella scenen när han gjorde det avgörande målet som såg Frankrike övervinna Rumänien och nu jagas han av diverse toppklubbar, bland annat Chelsea.

Dimitri Payet fick en riktig dröminvigning på EM 2016. Efter att ha kämpat på i 88 minuter fick han i den 89’e matchminuten till en sådan klar träff som, likt en målsökande missil, borrade sig in i det vänstra krysset och gav Frankrike en 2-1 ledning som skulle stå sig till matchslut. Payet själv blev avbytt strax därefter och lämnade planen i glädjetårar. Hela världen beskådade denna scen och det är hittills fransmannens mål som alla kommer ihåg.

Nu rapporterar Sunday Express att Chelsea har visat stort intresse för Payet, som till vardags spelar i Londonrivalerna West Ham. Chelsea skall enligt rapporter ha gjort en förfrågan angående Payet och West Ham vill ha 60 miljoner pund för deras stjärnmittfältare. 29åringen har åtnjutit en sensationell debutsäsong i Premier League sedan han kom till Hammers från Marseille för 10,7 miljoner pund förra sommaren. Det har blivit nio mål och 12 assists för fransosen. Han skrev även nyligen på ett nytt långtidskontrakt med den östra Londonklubben värt 125 000 pund i veckan, och prislappen på mittfältaren landar därmed på runt 60 miljoner pund.

Efter det vackra målet i EM-öppningsmatchen har hans värde stigit ännu högre och hans imponerande form har sett klubbar från hela Europas toppskikt vända huvudena efter mittfältaren. Bland annat Real Madrid och Barcelona sägs vara intresserade. Chelsea, med inkommande tränaren Antonio Conte som sägs få 150 miljoner pund i transferbudget, har tagit kontakt med West Ham för att försöka få mer information om Payet och försöka säkra en transfer, men det ser ut som att deras försök var lönlösa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365