Manchester City att betala rekordsumma för Pierre-Emerick Aubameyang

Manchester City att betala rekordsumma för Pierre-Emerick Aubameyang

Det blir ett brittiskt transferrekord

Manchester City kommer att behöva bryta det brittiska transferrrekordet om de vill se Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang spela på Ethiad nästa säsong men för tre år sedan hade de kunnat få honom för en bråkdel av priset.

Borussia Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang är mycket eftertraktad och han kopplas ständigt ihop med transfers till några av Europas toppklubbar. En av de klubbar som flitigast har dykt upp i samband med den stekhete anfallaren är Manchester City med inkommande tränaren Pep Guardiola, före detta tränare i Bayern München och mycket medveten om Aybameyangs talanger, i spetsen. Guardiola har varje vecka fått se anfallaren i aktion och har även mött honom vid ett par tillfällen.

Men vill Manchester City värva Aubameyang, måste de vara beredda på att bryta det brittiska transferrekordet rapporterar den engelska tidningen The Mirror. Dortmund kräver nämligen 65 miljoner pund för den gabonesiske landslagsmannen. Hade City värvat Aubameyang för tre år sedan, sommaren 2013 när de scoutade honom nere i Frankrike och han skulle växla från det franska laget St Etienne, hade de kunnat få honom för 10 miljoner pund. Nu måste de istället bryta det närvarande rekordet, som ligger på 57,9 miljoner pund som Manchester United betalade för Angel Di Maria när han kom från Real Madrid.

City visade sitt intresse för Dortmund i slutet av säsongen, på instruktioner av Guardiola. Men Bundesligaklubben, som redan har sålt Ilkay Gundogan till City och har sett Mats Hummels gå till Bayern München istället, hoppades att deras höga krav skulle få Citys intresse att svalna. Det har inte kommit några fler erbjudanden sedan dess, men skulle Dortmund sänka priset något kan det engelska Manchesterlaget komma tillbaka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply