Stjärnan kvar i frysboxen

Den minst sagt kontroversielle Emmanuel Adebayor har inte direkt rosat marknaden denna säsong och därmed fått se Harry Kane blomma ut i hans ställe och koppla ett järngrepp om anfallsplatsen i Tottenham. Detta är togolesen givetvis inte nöjd med vilket han inte varit sen med att lufta.

Det finns således ett ömsesidigt intresse hos såväl Spurs som hos Adebayor att få till ett klubbyte och alternativ har inte saknats. The Telegraph skiriver att både Queens Park Rangers och Crystal Palace är redo att ta emot anfallaren på lån med öppna armar men dessa klubbar ser inte ut att duga åt Emmanuel. När West Ham fick korn på att Tottenham är beredda att gå in och subventionera halva spelarens £100.000 höga veckolön fick man upp intresset och den snart 31-årige anfallaren visade sig vara sugen på denna flytt. Då klev dock Spurs ordförande Daniel Levy in och kapade den kontroversiella låneaffären rakt av. Levy vägrar kort och gott att hans Tottenham ska betala halva Adebayors lön samtidigt som han spelar för en lokalrival som endast är sex poäng bakom Spurs i tabellen. 

Ska denna affär bli av krävs det alltså att The Hammers står för hela anfallarens lön till skillnad från om han skulle välja spel i QPR eller Palace. Adebayor har tidigare under dagen även ryktats vara aktuell för att ersätta den knäskadade Bojan Krkic i Stoke. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply