Pearsons omgångssummering – del 8

Omgångens höjdpunkt

London-derbyt mellan Tottenham och Chelsea bjöd på det mesta. Cahill öppnade upp matchen med en magisk volley, medan Gallas och Defoe gav Spurs med en reducering vardera. Det var dock den spanska atommyran Juan Mata som skulle visa sig vara avgörande, då han på egen hand gav Chelsea segern med två mål och en assist. Dramatik är ordet!

Omgångens snedsteg

James Milner gav West Bromwich ett tidigt numerärt överläge, då han i mitten av den första halvleken kapade WBA-anfallaren Shane Long. Irländaren var på väg mot mål och hade om inte Milners kapning kunnat göra mål.  City lyckades visserligen vända på matchen, men var nära att förlora. Milner kan tacka Edin Dzeko för det.

Omgångens funderare

Arsenal hade inför bortamatchen mot Norwich chansen att gå upp på en fjärdeplats och förbi London-rivalen Tottenham. Wengers mannar spelade dock inte som förväntat och förlorade med uddamålet. Gunners hade varken vilja eller rörelse, vilket oroar inför den resterande delen av säsongen. Arsenal måste lyfta sig ett par snäpp om de ska slåss om Champions League-platserna.

Omgångens elva

Cech; Riether, Cahill, Distin, Boyce; Mata, Noble, Cabaye, Sterling; Rooney, Dzeko.

Omgångens spelare

Edin Dzeko fick som så många gånger tidigare börja på bänken och vänta på ett inhopp till den andra halvleken. Bosniern bytte av Balotelli och satte fart på Citys offensiv direkt. Innan domare Clattenburg hade blåst av matchen hann Dzeko vända resultatet på egen hand genom att göra två mål. Stor prestation av Dzeko, då det inte alltid är lätt att förändra matchbilden som avbytare.

Samlade resultat

Tottenham – Chelsea 2-4 – T: Gallas och Defoe C: Cahill, Mata 2 och Sturridge.

Fulham – Aston Villa 1-0 – Baird.

Liverpool – Reading 1-0 – Sterling.

Manchester United – Stoke 4-2 MU: Rooney 2, van Persie och Welbeck S: Rooney (Sj) och Kightly.

Swansea – Wigan 2-1 – S: Michu och Hernandez W: Boyce.

West Bromwich – Manchester City 1-2 – WB: Long MC: Dzeko 2.

West Ham – Southampton 4-1 – WH: Noble 2, Nolan och Maiga S: Lallana.

Norwich – Arsenal 1-0 Holt.

Sunderland – Newcastle 1-1 S: Ba (Sj) N: Cabaye.

Queens Park Rangers – Everton 1-1 – QPR: Hoilett E: Ceasar (Sj)