Arsenal vann – trots rött kort

Arsenal började matchen i ett rasande tempo och var ute efter ett tidigt ledningsmål. Och det var höstens succéspelare Alexis Sanchez som fick hemmalagets bästa chans att öppna målprotokollet. Chilenaren blev fälld i straffområdet och fick chansen från elva meter. Tyvärr för Gunners del var straffen för löst slagen och plockpotatis för målvakten Robert Green. Alexis Sanchez skulle dock få sin revansch på QPR-målvakten. Strax innan halvleksvilan slog Kieran Gibbs ett perfekt slaget inlägg som Alexis enkelt kunde nicka in. 1-0 till Arsenal i halvlek.

Den andra halvleken började på värsta tänkbara sätt för Arsenal. Olivier Giroud fick efter att ha blivit irreterad på Nedum Onuoha hjärnsläpp och skallade engelsmannen. Fransmannen fick rött kort direkt. QPR åt sig då in i matchen och började dominera tillställningen. En kvittering låg i luften, men istället så utökade Arsenal sin ledning genom Tomas Rosicky, efter att ha blivit framspelad av matchens man: Alexis Sanchez.

QPR skulle dock få in en reducering efter att Junio Hoilett fått en tveksamd straff dömd i gästernas favör. Charlie Austin var tillskillnad från Alexis säkerheten själv och dundrade in slutresultatet. Arsenal vann derbyt på Boxing day med 2-1 och närmar sig sina konkurrenter i kampen om Champions League-platserna.