Arsenal vill värva N’Golo Kante

Arsenal vill värva N’Golo Kante

Även Granit Xhaka fortfarande av interesse

Arsenal sägs planera en stor värvningskampanj i sommarens transferfönster och två spelare som står högt upp på Arsene Wengers lista är Leicester Citys N’Golo Kante och Mönchengladbachs Granit Xhaka.

Arsene Wenger vill förnya truppen till sommaren, med spelare som Mikel Arteta och Mathieu Flamini som båda förväntas lämna klubben till sommaren och med Wengers jobb själv hängandes löst. Den franske tränaren kommer att behöva prestera bättre om han skall ha någon chans att få behålla sitt jobb, där han suttit i 19 år, då fansen börjar bli otåliga efter löften som inte infriats.

The Sun rapporterar nu att Wenger främst är ute efter nya mittfältare och har ögonen på Leicester Citys N’Golo Kante och Mönchengladbachs Granit Xhaka. Kante, som kom med i Årets lag i Premier League, sägs vara topp på listan. Men Wenger har även diskuterat med Bundesligaklubben Mönchengladbach angående Xhaka och en deal på ungefär 27,5 miljoner pund. Wenger skall personligen ha betraktat Kante ett antal gånger under säsongen och har varit väldigt imponerad av spelarens första säsong i Premier League.

-Jag känner honom. Du kollar på hans karriär och du blir imponerad. Han har alltid acklimatiserat sig till den nivå där han var, sade Wenger.

– En av mina bästa vänner i livet känner honom sedan han var 10 år gammal och han pratade med mig om honom. Vi gick för att kolla på honom och vi såg att han hade kvalité. Men jag visste inte att han skulle komma så fort till England.

– Han spelade i Suresnes  i Paris vid nio, tio års ålder. Efter att han gick till Boulogne som amatör ville de inte värva honom som proffs. Efter det gick han till Brest, tror jag, därefter Caen och sen kom han äntligen till England, avslutade Wenger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply