Neven Subotic till Liverpool

Neven Subotic till Liverpool

Dortmunds starke innerback kan lämna

Det diskuteras mycket om andra spelare i Borussia Dortmund och hur deras framtider ser ut, men hittills har det varit tyst om Neven Subotic, som efter att ha konsekvent hamnat utanför startelvan under Thomas Tuchel överlägger klubbyte.

Det är mycket som händer i Borussia Dortmund just nu, där nyckelspelare som Mats Hummels, Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang och Ilkay Gündogan kan komma att lämna klubben till sommaren. Men det finns en viktig spelare som ofta glöms bort, som det ej skrivs eller hörs så mycket om men som har varit med klubben i flera år och varit igenom hela transformationen som skett, och denna spelare är centerbacken Neven Subotic. Den tyska tidningen Reviersport skriver att Neven Subotic kan komma att lämna klubben till sommaren.

Subotic är borta tills slutet av säsongen på grund av en blodpropp i armen och tvingas sitta på bänken. Men 27åringen har fått lite med speltid under den gångna säsongen och har enbart spelat i 11 av Dortmunds 52 matcher under året. Nye tränaren Thomas Tuchel föredrar Hummels och Sokratis som backpar med Sven Bender som förste ersättare vilket gör Subotic till fjärdevalet.

Det var annorlunda under Jürgen Klopp. Den tyske tränaren tog med den unge mittbacken från Mainz och gav den då 19 årige Subotic ansvaret att sköta försvaret tillsammans med Hummels. Något som lönade sig då det unga laget hämtade hem två mästartitlar, en tyska cupen titel och kom till Champions League final. Men Tuchel föredrar den snabbe Sokratis bredvid Hummels och Subotic, som fortfarande är i en utmärkt ålder, vill inte bara sitta på bänken och låta sitt kontrakt som går till 2018 löpa ut.

– Jag vill spela så mycket som möjligt. Väldigt gärna i Dortmund. Och om det inte är möjligt där, då måste jag tänka på det, sade Subotic.

Intresse för mittbacken finns det gott om. Bundesligakonkurrenten Hamburg SV har sedan en tid tillbaka redan lagt ett bud på 27åringen som de senare dock drog tillbaka. Största kandidaten ser ut att vara Liverpool och den gamle tränaren Jürgen Klopp.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply