Emil Forsberg: ”Var bättre på innebandy”

Emil Forsberg valde fotboll före Innebandy

Säger till Innebandymagazinet.se att han höll på med båda sporterna fram tills han var 17 år, men valde därefter att lägga av med innebandy för att satsa fullt ut på fotboll.

Emil Forsberg är endast 24 år gammal och har hunnit vinna två SM-guldbli utlandsproffs, spela i Champions League och landslagsdebutera. Men det var ingen helt självklart för ”Mini-Foppa” att han skulle satsa på fotboll, han var nämligen bättre på innebandy.

– Innan jag valde fotbollen så var jag bättre på innebandy! Det var nära att jag valde innebandyn istället. Men så tog jag chansen i ”giffarna” (GIF Sundsvall, fotbollslaget). Det gick ju ganska bra, säger Forsberg till Innebandymagazinet.

– Innebandyn är en otroligt rolig sport som jag brukar spela när jag kommer hem på vintrarna, fortsätter han.

Han har spelat i två olika klubbar i hemstaden tillsammans med flera spelare som idag är professionella, och han följer de än idag.

– Det är ju klart! Det är laget som jag började spela i när jag var yngre. Men sedan så tycker jag om IBK också, jag har kvar många vänner där. Men det är klart att man följer Granlo extra när man har så många barndomsvänner där.

Har du några råd du kan ge unga idrottare som är talangfulla i flera olika sporter, precis som du var?
– Jag höll på med båda sporterna fram tills att jag var 17 år. Jag tycker inte man ska satsa på just en sport för tidigt om man inte känner för det. Man ska köra på tills man kommer till en punkt när man ska ta ett beslut. Håll på tills du känner att du hittar sporten som du vill lägga lite extra mer tid på. Det behöver inte vara vid 13 eller 14 års ålder, jag skulle ju fylla 18 när jag skulle börja spela fotboll på fullt allvar. Då tränade jag tio gånger i veckan, fem gånger innebandy och fem gånger fotboll, innan jag kände att jag fick ta ett beslut!

 

Källa: Innebandymagazinet.se

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply