EM 2020 länder / städer: i vilket land / vilka städer spelas fotbolls-EM 2021?

EM 2020 länder / städer: i vilket land / vilka städer spelas fotbolls-EM 2021?

Vilka länder och städer som arrangerar EM 2020 i Europa?

EM 2020 länder? EM 2020 vilket land? Fotbolls EM 2020 städer? Det har varit mycket kring var Euro 2020 kommer att spelas. Först och främst är denna turnering annorlunda då den istället för att spelas i ett eller två länder istället spelas i olika värdstäder i Europa. Det är första gången man har detta upplägg i ett Europamästerskap och efter att det hela avslutats kan man göra en utvärdering av hur resultatet blev. Något som dock är säkert är att det blir längre sträckor för fansen att resa då man måste ta sig över landsgränser vid flertalet tillfällen.

Totalt är det elva städer som arrangerar turneringen och var och en har erbjudit sin bästa arena för att denna tillställning ska bli något alldeles extra. I denna artikel har vi tagit fram en lista med samtliga värdstäder och vilka arenor som gäller som spelplan när det kommer till denna unika turnering. Något som stod klart redan från början var att semifinalerna och finalen kommer att spelas på Wembley i London, en klassisk arena.

Sverige var med och ansökte om EM 2020. Stockholm med Friends Arena ansökte om gruppspelsmatcher samt en åttondelsfinal och tre gruppspelsmatcher. Det en stor besvikelse att Stockholm inte blivit en av de utvalda städerna inför Fotbolls-EM 2020.

EM 2020 länder / städer: i vilket land / vilka städer spelas fotbolls-EM 2021?

Fotbolls EM 2020 städer och arenor

I vilka städer spelas EM 2020? Följande städer och arenor som kommer få besök av Europas största fotbollslandslag under fotbolls-EM 2020 i Europa:

Johan Cruyff Arena (Amsterdam, Nederländerna)
Olympiastadion (Baku, Azerbaijan)
Nationalarenan (Bukarest, Rumänien)
Puskas Arena (Budapest, Ungern)
Parken Stadion (Köpenhamn, Danmark)
Hampden Park (Glasgow, Skottland)
Wembley Stadium (London, England)
Allianz Arena (München, Tyskland)
Olympiastadion (Rom, Italien)
Krestovsky Stadium (Sankt Petersburg, Ryssland)
La Cartuja (Sevilla, Spanien)

Som ni ser är det inte vilka arenor som helst som kommer att stå som värd i detta mästerskap. Det är några av de största i Europa med väldigt hög kapacitet för att mästerskapet ska bli så häftigt som möjligt och för att så många som möjligt ska kunna se sitt landslag på hemmaplan, i ett EM.

Denna gång blev det inga matcher i Sverige men man kan hoppas på att Friends Arena kan bli värdarena för ett liknande mästerskap i framtiden.

EM 2020 länder : städer- i vilket land : vilka städer spelas fotbolls-EM 2021?

Läs mer om EM 2021

EM 2021 på TV? Vilken kanal visar Euro 2020C More Play sänder samtliga matcher från Sveriges spelschema i EM. Det går att se matcherna mot Spanien, Slovakien samt Polen samt eventuella matcher från utslagsfasen om Sverige skulle lyckas ta sig dit. För dig som gillar att tippa online på det svenska herrlandslaget i fotboll mot Rumänien så finns olika sätt att hitta bästa oddsbonusar och odds tips.

Om du letar efter betting online , bettingsidor och spelbolag för att hitta odds erbjudanden, kampanjer och speltips så ska du i första hand göra det hos de svenska spelbolagen. Hos de svenska bettingbolagen lär du hitta många odds tips och bra oddsbonusar. För dig som letar efter streaming sidor för att streama matchen online kan säkert göra det hos flertalet betting sidor med live stream.

Kolla på odds vinnare EM 2021 innan du slutligen tippar på någon av Sveriges matcher i turneringen. Här hittar du mer om Sverige odds och speltips i EM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply