Elfsborgs första seger – DIF:s kris fortsätter

Det var två lag med tveksamma resultat inledningsvis den här säsongen, som drabbades samman på Borås Arena. Ett Elfsborg som startat med fyra raka kryss i Allsvenskan, tog emot Djurgården som efter blott en inspelad poäng på tre matcher befann sig längst ner i tabellen. Och en av dessa klubbar skulle ta sig ur sina problem något efter den här dagen.

Elfsborg var det bättre laget i den första halvleken och skapade också den farligaste möjligheten. En hörna från höger nickades av Anders Svensson, som skarvades vidare av Mohamed Bangura upp i överliggaren. Men det mållösa resultatet stod sig halvleken ut på Borås Arena, där åskådarna dock skulle få se ett avgörande i den andra halvleken.

Och visst var det hemmalaget som stod för målen, där man med hjälp av en straffspark fick det förlösande ledningsmålet. Målskytt var Lasse Nilsson som med sin straffspark i det högra krysset, överlistade Kenneth Höie i Djurgårdens mål.

Endast tre minuter senare skulle samme höie få hämta ut bollen ur nätet igen, när Elfsborg bjöd på matchens höjdpunkt. Ett mycket snyggt anfall av de regerande mästarna, där Bangura bröstade bollen till  Stefan Ishizaki som drog till direkt med ett lobbskott, som via den bortre stolpen flög in i nätmaskorna.

Djurgården försökte ta sig tillbaka in i matchen, men ett stärkt Elfsborg kunde kontrollerat försvara resultatet och börja sin första trepoängare den här säsongen. När Elfsborgs lilla bekymmer nu ser ut att vara över, växer sig gästernas kris allt större.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365